Denna text är under bearbetning

Senast ändrad 20180526 kl 10.10

GDPR, Dataskyddsförordningen

Ansvarig för GDPR (Dataskyddsförordningen) på Nedansiljans Brukshundklubb är ordförande och ytterst styrelsen. För att klara detta i vardagen är vi en liten grupp som övervakar och informerar om detta. Grupper som vi informerar är Styrelsemedlemmar, instruktörer, medhjälpare och andra funktionärer.

Har du som medlem några frågor kring detta så är vi Anna Thunell, Kerstin Nygårds och Mikael Brandfors och då ordförande Marie-Louise Caris.

Dina Personuppgifter

Vi behöver uppgifterna till vårt medlemsregister så att vi kan kontakta dig kring föreningens verksamhet, för kurser, studiecirklar och andra aktiviteter, samt för vår tävlingsverksamhet.

Så här hanterar vi Dina personuppgifter:

För att bli medlem i Svenska Brukshundklubben / Nedansiljans Brukshundklubb, lämnar du Dina personuppgifter och betalar första gången in avgiften till klubben – som sen betalar vidare den största delen till Svenska Brukshundklubben (SBK). Dina personuppgifter för vi in i medlemsregistret hos SBK. I fortsättningen får Du en inbetalningsavi direkt från SBK. Uppgifterna sparas så länge Du är medlem i SBKs register.

De som har tillgång och därmed ansvarar för Nedansiljans Brukshundklubbs medlemsregister hos SBK (lösenordsskyddat) är kassör Kerstin Nygårds.

Deltagarlistor skickas till kassören för medlemskontroll för att sedan fyllas i medlemsregistret och därefter raderas deltagarlistorna.

För att få delta i kurser och andra aktiviteter inom klubben tar respektive ledare/instruktör, eller enligt uppgift på kurspresentationen, emot Dina personuppgifter enligt krav från Studiefrämjandet. I samband med kursstart skickas deltagarlistan till Studiefrämjandet, som returnerar en närvarolista för deltagarna. Närvarolistan förvarar instruktören/ledaren till dess kursen är avslutad och eventuella diplom/kursintyg utskrivna, och returneras sedan till Studiefrämjandet. Dina data raderas från respektive mottagares mail eller sms.

OBS! Vi på Nedansiljans BK lämnar aldrig ut dina personuppgifter till 3e part.

För din skull som medlem så garanterar vi även att vi har som rutin att ha en väl städad klubb-mail så inga personuppgifter finns kvar när vi använt dom för det ändamål de skickades in.

Vi följer i övrigt dom riktlinjer som Svenska Brukshundklubben har. Här kan du läsa närmare om dom.

OBS! Du kan själv göra förändringar i Ditt medlemskap på ”Mina sidor” http://brukshundklubben.se/klubbar-medlemskap/mina-sidor/